Catering
Beställ 5 helgfria dagar innan för att vi skall ha tid att ordna råvarorna. Skulle ni vara sent ute försöker vi naturligtvis hjälpa er i den mån vi kan, men menyer och utbud kan bli något begränsat eller förändrat. Tänk på att vid vissa högtider kan vi bli fullbokade långt i förväg. Det går bra att göra en preliminär bokning för att vara säker på att vi kan leverera maten, sedan kan ni i lugn och ro fundera på vad ni vill äta. Glöm inte att avboka om ni väljer en annan leverantör.
Festfat, bufféer och middagar
På Sjöbo Gästgivaregård kan du hämta allt detta. Vackert upplagt och dekorerat. Kalla eller varma rätter. Kom gärna med egna önskemål.
Cateringmeny
Landgångar:
Landgång, 145: -
Ägg, två sorters sill, gravlax, skinka, mimosasallad, leverpastej, rödbetssallad och två sorters ost.
Lyxlandgång 160: -
Ägg, två sorters sill, gravlax, räkor, rökt kyckling, spickeskinka, rostbiff, remoulad, lökringar, rödbetssallad, mimosasallad, två sorters ost
___________________________________________________________________________
Tunnbrödsrullar
89:- per rulle (10–12 snittar per rulle)
Caesar: rökt kyckling, bacon, parmesanost, romansallad & caesardressing
Lax - gravad lax, färskost, pepparrot, sallad, vattenkrasse och grön sparris
Västkustskagenröra, räkor, ägg, dill & sallad
___________________________________________________________________________
Räkmacka
Serveras med skagenkräm, kokt ägg, dill, citron, rödlök på levainbröd
Liten, 100 g 145:-
King size, 200 g 185:-
Smörgåstårtor
kyckling: 600kr – 8 personer 750 kr – 12 personer
stekt kyckling / exotisk fruktcocktail / majonnäs rökt kyckling / färskost / pepparrot dekorerad med rökt kyckling
skinka – rostbiff: 600 kr – 8 personer 750 kr – 12 personer
skinka / exotisk fruktcocktail / majonnäs, rostbiff / färskost / örter dekorerad med skinka / rostbiff
italiensk: 600 kr – 8 personer 750 kr – 12 personer
skinka / basilika / soltorkad tomat / färskost dekorerad med parmaskinka / ruccola, / kalamataoliver / cocktailtomater / parmesan
anjovis - skaldjur – lax: 600 kr – 8 personer 750 kr – 12 personer
räkor / kräftstjärtar / majonnäs / dill anjovis / ägg / dill dekorerad med gravlax / räkor / kräftstjärtar
räkbomb: 809 kr – 8 personer 1110 kr – 12 personer
fylld med en härlig skagenröra överöst med handpillade räkor och dill
skaldjur – lax: 859 kr – 8 personer 959 kr – 12 personer
räkor / kräftstjärtar / majonnäs / dill varmrökt lax / majonnäs / grädde dekorerad med räkor / kräftstjärtar / laxmousse
Vegetarisk: 600 kr – 8 personer 750 kr – 12 personer
Avokadosallad med sparris och haloumi / färskostkräm med paprika / soltorkad tomat / mimosasallad / dekorerad med grönsaker och grillade primörer
Bufféer: Avhämtning
Minsta antal per beställning: 10 personer
Till var ingår något gott till din buffé! Du kan välja mellan en nedan;
- Potatisgratäng
- potatissallad
- Potatissallad med vinaigrette
- pastasallad
- stekt potatis
Alla bufféer är rikligt dekorerade med grönsaker, sallad och säsongens primörer. Det ingår alltid bröd och smör till era beställningar.
1, Vallarum 185: -
Varmrökt kycklingbröst från Tockafarmen med tzatziki.
2, Vanstad 189: -
Pestomarinerad kall fläskfilé med tomatsallad, coleslaw
3, Lövestad 189: -
Vitlöksmarinerat tuppbröst, kycklingspett i yakitori, rödbets- och myntayoghurt
4, Öved 199: -
Tunt skivad marinerad helstekt fläskfilé, chorizo, sparrissallad, kaprisbär, barbecuesås
5, Vollsjö 195: -
Örtstekt ryggbiff i tunna skivor, remoulad, lökringar, apelsinglaserade rotfrukter.
6, Tolånga 229: -
Varmrökt laxfilé med ärtor, sparris, skagensås
7, Sövde 189: -
Kallmarinerad kycklingfilé i honung- och balsamico. Kall sweet-chilisås, grillad sparris
8, Blentarp 239: -
Varmrökt kycklingbröst från Tockafarmen, vitlöksmarinerat tuppbröst, kycklingspett i yakitori, kycklingsallad med champinjoner, bacon och pasta. Avokadoyoghurt, pestocréme.
9, Sjöbo 259: -
Rökt kalkonbröst, sotad lågvärmestekt fläskytterfilé, sötpotatissallad med chili, lime och koriander. Kryddig bönröra, mango- och chilisås, barbecuesås.
10, Everlöv 259: -
Varmrökt lax, sojamarinerad och sesampanerad lax, gravad lax med sparris, romsås, skagensås.
11. Sandbäck 259: -
Laxmoussé i skål toppad med kräftstjärtar, vitlöksmarinerat tuppbröst, kycklingspett i yakitori, apelsinglaserade rotfrukter, Avokadoyoghurt, pestocréme.
12. Röddinge (vegetarisk) 189: -
Tomatsallad med friterade haloumibitar, säsongens grillade primörer, rostade betor med fetaost, hummus och tzatziki
13, Björka (vegetarisk) 229: -
tomat- och mozzarellasallad med rödlök, balsamico. Sötpotatissallad med avokado och chili. Marinerade oliver. Ruccolasallad med friterad haloumi. Fetaostcremé med soltorkad tomat. Bönsallad. Kall örtdressing.
Under säsong
Avhämtning: Gås
All mat skickas kallt med fullständig värmelista. Värms med enkelhet hemma vid önskad tidpunkt för er del!
Meny:
Svartsoppa med krås
alternativt
Skaldjursoppa med skånska ostpinnar
Gås med rödkål, sviskon, äpple, brysselkål och gåssås
Hemlagat äppelmos och gelé
Stekta småpotatis
Husets ostar
alternativt
Skånsk äppelkaka, vaniljsås och kardemummaparfait
Prislista för avhämtning:
3-rätter; 640 kr
2-rätter: 540 kr
Enbart gås: 420 kr
Julmat ( under säsong)
Husets jultallrik: 279 kr
2 separata tallrikar och småvarmt i form
kokt ägg, 2 sorters sill, gravlax, rökt ål och räkor rostbiff, remouladsås, rökt rådjursstek, mimosasallad, leverpastej, cornichons, pressylta, rödbetor och julskinka, julost och brie sillpotatis, brunkål, revben och köttbullar
Julbuffé 1: 310 kr per person
fisk: Brantevikssill, löksill, örtgravad sillfilé, gravad fjordlax, laxmousse, rökt ål
tillbehör: 2 st ägghalvor, gravlaxsås, citron, husets julost,
kött: rostbiff, viltkorv, lökkorv, julpressylta, julskinka,
tillbehör: rödbetssallad, remouladsås, friterad lök, senap, bröd, och smör
småvarmt: sillpotatis, brunkål, köttbullar, prinskorv, revben
Julbuffé 2: 399 kr per person
fisk: Brantevikssill, löksill, stekt sill i ättika, örtgravad sillfilé, rökt ål, gravad fjordlax, varmrökt torrsaltad laxfilé
tillbehör: 2 ägghalvor, gravlaxsås, rhode Islandsås, dillmajonäs, julost,
kött: rökt lammfiol, rostbiff, viltkorv, lökkorv, julpressylta, julskinka,
Tillbehör: Mimosasallad, rödbetssallad, inlagda gurka, remouladsås, senap, friterad lök
småvarmt: janzons frestelse, köttbullar, revben, prinskorv, brunkål, potatis, bröd och smör
addera till allt ovan om så önskas: 95:-
Ris à la Malta, rårörda jordgubbar, struvor, pepparkakor
Bokningsregler.
- Måste beställas fem dagar innan avhämtning.
- Antalet kan korrigeras fram till tre dagar innan.
- Avbokning, minst fem dagar innan avhämtning.
Vid frågor:
0416 120 75
alt.
Rikard@sjobogastgiveri.se
Ladda ner en utskriftsvänlig version av alla cateringmenyer
Gäller från 2021-09-09