Aktuellt på Gästis


Uppdatering: Corona

Måndagen den 9 mars avslutade vi ett lyckat möte tillsammans. Målbilden var tydlig: Vi gasar på, vi utökar. Fler evenemang, fler bruncher, fler lokala spännande samarbeten, mer paketerbjudanden. Listan kan göras lång. Vi hade femton månaders arbete och erfarenhet i ryggen och kände oss så inspirerade.

Två dagar senare vaknade vi upp till en annan verklighet. Vi tappade för att vara exakt 116 lunchgäster mellan onsdag och torsdag (efter regeringens presskonferens). Corona la sig som en blöt filt över vår och kollegors verksamheter. Vi förstår gästers rädsla, vi har yttersta respekt och medlidande till deras avbokningar hos oss. Vi som land, generation och samhälle har inte tidigare varit i en liknande situation. Men för oss blev vardagen en helt annan.

Vi har efter samråd intern som styrelse, med våra familjer, med personalen och med vår hyresvärd Leny bestämt oss för att göra allt i vår makt för att överleva och köra vidare. Vi älskar det vi håller på med alldeles för mycket för att ge upp. Vi känner oss inte färdiga, den saken är säker.

Men det kommer inte komma smärtfritt. Vi kommer behöva tillfälligt korta ner våra öppettider, ändra i menyer, minska personalstyrkan och pussla på alla tänkbara sätt. Det för att helt krasst överleva.

Vi kommer från och med måndagen den 23 Mars ha restaurangen öppen:
Måndag – Torsdag: 11.30 – 18.00
Fredag: 11.30 – 20,00
Lördag 12.00 – 20.00
Söndag: 12,00 – 16.30

En i personalen kommer vara på plats till 20.00 får att ta emot och hjälpa hotellgäster med mat och dryck måndag till lördag. All vår mat, såväl lunch, á la carte, catering går att hämta med sig hem.

Vi kommer fortfarande ha kapacitet att ta emot och servera såväl mat som dryck till sällskap på 10 personer eller fler alla dagar i veckan mellan 18–21 precis som vanligt. Bokar ni öppnar vi gladeligen dörrarna för er. Vi har inte möjlighet att ha personal stående i rådande situation där allt fortfarande avbokas, så evenemangen måste förbokas från och med 23 mars.

Vår sista önskan och uppmaning är:

Fortsätt handla lokalt och stöd oss och alla andra företagare i kommunen. För oss företagare och alla våra anställdas skull.

Ta hand om varandra.

Vi ses våra vänner. Med drömmen i behåll och med lust att ta vid. Där elden falnar men fortfarande glöder.

Rikard, Philip med personal
Sjöbo Gästgiveri
__________________________________________________________________________________________________________________________________

Söndagsbrunch 2020

Vi går initialt ut med fyra datum där vi erbjuder brunch i huset!


12,00.- 15,00
Söndagen den 3 maj
Mors dag: söndagen den 31 maj Två sittningar, 12,00-14.30 samt 15.00 – 17,30


Vi erbjuder:

Husets bröd, bullar, scones, smoothie, juicer, kaffe, te.

Ägg, fyra sorters sill, gravad lax, inkokt lax, hovmästarsås, dillmajonnäs,

Rostbiff, rökta korvar, kallskuret, ost, remoulad, rödbetssallad, mimosasallad, marmelader olika sallader samt andra pålägg.

Köttbullar, prinskorvar, äggröra, bacon, potatis, Janssons frestelse, såser och mer.

Våfflor, hembakta kakor, desserter, ostbricka, kex.

245:-
Barn upp till 13 år: 15 kr / år.

Vid frågor eller för bokning:

Rikard@sjobogastgiveri.se
Alternativt
0416 – 120 75Brunchen ersätter det vanliga lunchalternativen under dessa datumen


__________________________________________________________________________________________________________________________________

Vi har utifrån regelverket och riktlinjerna Folkhälsomyndigheten tagit fram 24 mars beslutat oss för att ställa in brunchen den 5 april samt vår stora påskbuffé.

” Folkhälsomyndigheten föreskriver nu, med stöd av smittskyddsförordningen, att restauranger, barer och caféer i hela landet behöver vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19. Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

Besökare ska äta och dricka sittandes vid bord. Personal bär ut beställningarna. Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge som det inte leder till trängsel eller köer. Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor.”

Källa: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/nya-regler-for-restauranger-och-krogar/


Vi fortsätter att arbeta aktivt för att ni som gäster ska kunna vistas i en så säker miljö som möjligt.

Vi har planerat vår påskbuffé under lång tid och det är med stor sorg vi ställer in den.

Påsken 2020:s nya meny ser ut som följande:

Förrätt:

Tre sorters sill, ägg, lax samt hovmästarsås.

79: -

Huvudrätt:

Lammrostbiff med ramslöksrostad potatis, rönnbärsgelé samt vitlökssky

Alternativt

Vitvinskokt hälleflundra med räkhollandaise, pressad potatis samt rostade betor

199: -

Dessert:

Vaniljpannacotta med mangosås, rostad vit choklad samt färska bär.

79: -


Paketpris:

Tvårätters: 269: -

Trerätters: 349: -


Husets Klassiker


Skånsk Äggakaka

Serveras med rårörda lingon samt skånskt sidfläsk

175.-

Räkmacka

Serveras med skagenkräm, kokt ägg, dill, citron samt rödlök

Liten, 100 g. 99: -

King size, 200g. 155: -

Ungnötslever

Serveras med kokt potatis, gräddsås, stekt sidfläsk, rödbetor samt kapris

175: -


Menyn gäller under påsken 2020.
Påskens öppettider

Långfredag
12–20

Påskafton
12–20

Påskdagen
12–16,30

Annandag påsk
12–16,30


__________________________________________________________________________________________________________________________________


Ett stort cateringevenemang gör att restaurangen stänger mellan den 12-14 Juni. Enklare matalternativ går att få för de boende på hotellet under den här perioden.